menu
Home
Aanbod

blogbericht

“Wat je weet, kun je niet meer niet weten”

Deze woorden sprak een deelneemster uit tijdens de Sterrenreis voor professionals. Ze klinken zo eenvoudig, maar als je er langer bij stil staat en de woorden en de betekenis tot je door laat dringen vertelt het ook dat je, wanneer je in ontwikkeling bent, je niet meer terug kan. Ook al zou je willen…

Ze vertelde er eigenlijk mee dat ze met haar kennis van nu, daadwerkelijk een ander bewustzijn heeft, anders de wereld in kijkt, anders naar gedrag kijkt (van haarzelf en dat van anderen), anders ervaart, anders kiest, anders is. Niet altijd comfortabel, maar zoveel dichter bij haarzelf. En dat is precies wat ik zo mooi vind aan deze bijzondere Sterrenreizen. Elke Sterrenreis, of dat nu met kinderen, jongeren, volwassenen of professionals is, is daadwerkelijk een reis. Een reis naar binnen, een reis dwars door angsten, overtuigingen, aannames en overlevingsstrategieën en tegelijkertijd óók een reis naar bewustwording van talenten, kwaliteiten, dromen en verlangens en een reis vol inspiratie en groei.

Ik zeg wel eens: “Je kan (als professional) niemand verder brengen dan daar waar jij zelf bent.”

Dus maken we tijdens deze Sterrenreis voor professionals, niet alleen kennis met allerlei werkvormen, maar ervaren we ook wat deze werkvormen met je doen, delen we met elkaar en ‘werken’ we met elkaar, coachen we met elkaar, lachen en huilen we met elkaar. En na afloop heb je de tools in handen om zélf óók Sterrenreizen te geven, óf de opgedane kennis in te zetten in je werk als leidinggevende, therapeut, leerkracht, maatschappelijk werker, of andere situatie waar je met mensen ‘werkt’, spreekt en/of begeleidt.

Deel dit bericht