menu
Home
Aanbod

Kinder- en jongerencoaching

1:1 COACHING
Na 21 jaar werken in het basisonderwijs in alle groepen en functies, was ik ervan overtuigd dat ik alleen kinderen zou kunnen coachen. Later bleek dit een heuse misvatting en coach ik momenteel zelfs meer volwassenen dan kinderen. Maar die liefde voor kinderen blijft.
Al meer dan 30 jaar zie en spreek ik kinderen. Hun puurheid, eerlijkheid, wijsheid en loyaliteit aan hun ouders maakt hen tot de mensen waar ik het meest van kan en mag leren. Ze spiegelen zo krachtig en volstrekt onbewust zonder gehinderd te worden door ego-patronen, dat ze voor mij (en hun ouders) inspirerende leermeesters zijn.

Dat neemt niet weg dat kinderen en jongeren soms door een moeilijke periode gaan. Adriaan Hoogendijk zegt zo mooi dat ‘dankzij innerlijke hindernissen we wijzer worden over onszelf, over ons leven en over de wereld’. Ik ben iemand die tijdelijk naast jouw zoon of dochter kan lopen om je kind het gevoel te geven dat ze het niet alleen hoeven op te lossen (veel kinderen zijn hiertoe geneigd om te voorkomen dat ze hun ouders bezorgd maken).
Tijdens dit werk is hond Guusje een belangrijke collega. Zij voelt intuïtief aan wat de kinderen nodig hebben. Haar aanwezigheid, troost, liefde en haar hoge aaibaarheidsfactor maken dat er een prachtige extra dimensie toegevoegd wordt aan het coach-proces.
Naast mooie, wijze gesprekken met jullie kind is er ook ruimte voor licht en lucht, voor een lach en een traan, voor samen voelen wat er gevoeld mag worden aan emoties. Veelal werk ik met gedachten-kracht; een manier die ervoor zorgt dat niet-helpende gedachten omgebogen mogen worden naar helpende gedachten. En om te voorkomen dat door de gesprekken enkel het hoofd aangesproken wordt, is er ook veel ruimte voor creativiteit en oefeningen om uit het hoofd, in het lijf te komen. Dus yoga en rots & water technieken behoren tot de coachwerkvormen.
Maar bovenal ben ik een veilige haven, waar kinderen mogen delen, mogen voelen, mogen leren en mogen groeien.

Voel jij dat je kind ervaart dat het leven soms uitdagend is en dat jij als ouder het lastig vindt om hen hierin te ondersteunen?

Mogelijk kan ik iets voor hen betekenen.