menu
Home
Aanbod

Oudercoaching

Ik dacht na mijn jarenlange ervaring in het basisonderwijs, dat ik écht een kindercoach en alleen maar een kindercoach kon en mocht zijn, maar al snel ontdekte ik iets dat ik eigenlijk intuïtief al wist, namelijk dat een kind onlosmakelijk verbonden is met de ouders. Als ouders bij me zijn voor een gesprek over hun kind omdat ze vragen of zorgen hebben, is de opmerking ‘een kind doet niet wat je zegt, een kind doet wat jij doet’ steevast een opmerking die raakt en die iets teweeg brengt bij de ouders. Net als het gegeven dat hetgeen je je kind gunt, ten diepste ook datgene is dat je jezelf gunt (of zou mogen gunnen). En soms doet het pijn om dat te erkennen en is de bewustwording dat jouw heling de groei van je kind mogelijk maakt, zowel waardevol voor jezelf als voor je kind.

"Ik coach eigenlijk het volwassen deel in het kind en het kind-deel in de volwassene".

Steeds vaker spreek ik ouders die in eerste instantie voor hun kind komen, maar na afloop van ons ontmoetingsgesprek erkennen dat zij het zijn die mogen kijken naar datgene dat hen niet langer dient, naar hun aangeleerde patronen, naar hun angsten, hun valkuilen en uitdagingen. Het vraagt moed om dit te erkennen en nog meer moed om dit vervolgens aan te gaan.
Samen met jou onderzoek ik, veelal op systemische wijze, datgene dat je belemmert in het vrijuit en vanuit een verantwoordelijke plek leven van je leven, zodat je meer je ware zelf kan zijn. We kijken naar je systeem van herkomst en naar datgene dat niet stroomt.
Een helder doel of verlangen is belangrijk voor onze samenwerking. Voor jou en mij moet hier van te voren helderheid en overeenstemming over zijn, om te voorkomen dat we als een schip zijn dat uit de haven wegvaart en niet weet waarheen het mag gaan. 

"Trauma en pijn worden in het familiesysteem aan kinderen doorgegeven totdat iemand bereid is om de pijn te voelen"

Voel jij de behoefte om te mogen groeien in bewustwording van je rol als ouder/opvoeder?

Je bent heel welkom.