menu
Home
Aanbod

Lezing, spreken en beleven

Ik schreef op deze website al dat ik me een verteller voel. Een verbindende verteller. Want als ik spreek vanuit mijn ervaring en mijn hart, dan ontstaat er iets tussen mijzelf en de luisteraar. Ik probeer dat wat ik vertel ook echt ‘aan te laten komen’. Mensen mogen de woorden voelen en de woorden mogen ‘raken’. Als ik met mijn verhaal mensen kan inspireren, aan het denken kan en mag zetten, bewust laat worden van iets dat als belangrijk voelt voor de luisteraar, dan ben ik in mijn element.

Zo geef ik lezingen over de specifieke ontwikkelingsfase van het 9-jarige kind. En ook mijn ervaringen als moeder van een zeer hoog gevoelig kind deel ik graag met mensen die als jonge ouders hetzelfde meemaken. Ook de lezing ‘de kracht van vuur, lucht, aarde en water’ ligt me na aan het hart.

Zit het thema dat jou aanspreekt er niet tussen, neem gerust contact op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Er is zoveel te vertellen…

Kind van 9

Al ruim 6 jaar vertel ik met regelmaat over de ontwikkelingsfase van het 9-jarige kind; het kind in de leeftijd van 8-10 jaar. Een intense periode die nog wel eens niet herkend wordt. Over het kind dat zich niet begrepen voelt, zich soms alleen voelt, dan weer ‘brutaal’ en stampvoetend de trap op loopt om vervolgens weer naast je te kruipen op de bank om troost en/of een knuffel te halen. De fase die ouders onzeker kan maken, want ‘wat is er toch met mijn kind aan de hand’?

Ik neem jou als ouder, opa of oma, opvoeder, leerkracht, of professional die met kinderen werkt, graag mee in dit verhaal. Met liefde… omdat het, in mijn ogen, belangrijk is. Omdat begrip en een liefdevolle kijk op dat wat deze kinderen bezighoudt, ondersteunend en noodzakelijk is voor verbinding, harmonie en in vol vertrouwen opgroeien.

Data
Woensdag 18 september 2024

Ouderschap, natuur & (hoog)sensitiviteit

Meer dan drie jaar lang huilde onze zoon dag en nacht, draaiden zijn vader en ik een soort ‘ploegen-dienst’ in de nacht, zodat een van ons een paar uurtjes kon slapen en bleek hij allergisch en gevoelig voor bijna alles. Voor geluiden, voeding, en heel veel zichtbare, onzichtbare, hoorbare en niet hoorbare, voelbare en niet voelbare prikkels en energie.
Na een lange zoektocht viel uiteindelijk alles op z’n plek toen de term ‘hoogsensitief’ viel. Ik verdiepte me in deze materie, las alles wat los en vast zat (en herkende heel veel van mezelf!) en verzorgde al zo’n 10 jaar geleden HSP-bijeenkomsten voor ouders en belangstellenden. In die bijeenkomsten spraken we over onze ervaringen, deelde ik de kennis als ervaringsdeskundige en voelden we ons met elkaar verbonden, begrepen en gehoord.

Dit verhaal vertel ik graag, vooral om ouders te ondersteunen en met elkaar te delen en te kijken naar (h)erkenning en de mogelijkheden. Ook om van elkaar te horen hoe mooi deze eigenschap is, hoe waardevol dit talent is en hoe je in deze, soms overweldigende, wereld als meer dan gemiddeld gevoelig persoon, overeind kan blijven.
Een verhaal voor iedereen die hier vragen over heeft, die vader, moeder, opa, oma of betrokkene is voor deze kinderen (of voor jezelf natuurlijk!).

Ervaar je zelf dat de wereld soms overweldigend kan zijn? Als ouder, (jong)volwassene of als professional in je werkbare leven?
Heb je niet zozeer behoefte aan input middels woorden tijdens het verhaal dat ik deel, maar zou je met gelijkgestemden in de natuur je sensitiviteit willen ervaren met de natuur als hulpbron?  
Ga dan met me mee naar buiten en ontdek wat de rust, de ruimte en de schoonheid die de natuur ons laat zien, voelen, horen en ervaren, met jou kan doen en je terug brengt bij jezelf. De Posbank zal van 9.00 uur tot 13.00 uur onze omgeving zijn tijdens deze HSP-natuurbeleving.

Data
woensdag 19 juni 2024: ouderschap & (hoog)sensitiviteit

De kracht van AARDE, WATER, VUUR en LUCHT

De Westerse opvatting over het functioneren van de natuur gaat uit van de fysieke elementen aarde, water, vuur en lucht. De aarde waar we met elkaar op leven, het water waaruit ons lichaam grotendeels bestaat, het vuur dat we dagelijks van de zon ontvangen en de lucht dat ieder levend wezen op de aarde inademt. Ether wordt gezien als de drager van deze vier elementen, het ‘niet-fysieke’ element. Het element dat alles met elkaar verbindt. Dit 5e element wordt niet in één adem genoemd met de andere vier elementen, maar hoort er mijns inziens wel bij. Het nodigt uit om niet alleen fysiek, emotioneel en mentaal de wereld om ons heen te ervaren, maar voegt er voor mij ook het spirituele aspect aan toe.

In deze lezing vertel ik vanuit het 5e element ether over de vier andere elementen. We gaan samen op onderzoek welk element het meest krachtig in jou aanwezig is en ik koppel de vier elementen via de tekens van de dierenriem en de psychologie van Carl Gustav Jung aan je talenten en kwaliteiten.  Welk teken van de dierenriem hoort bij jou en welk element ben jij?
Een lezing die verrast en nieuwsgierig maakt voor iedereen die hier meer over zou willen weten.

Datum
maandag 24 juni 2024

Nieuwsgierig naar de lezingen of naar datgene wat mij inspireert en waarover ik graag vertel?

Neem dan contact met mij op